Denk je dat je klaar bent om te leren hoe je een boot moet besturen? Denk dan nog maar eens na. De eerste stap om een veilige en betrouwbare bestuurder te worden is het volgen van een vaarcursus, en er zijn veel verschillende soorten beschikbaar. Als je weinig of geen ervaring hebt met het besturen van boten, dan is een intensieve cursus waarschijnlijk de beste keuze. Echter, als je kunt een gemotoriseerde waterscooter te bedienen zonder enige problemen, dan is het misschien niet de moeite waard de kosten. Het goede nieuws is dat je een aantal zeer voordelige cursussen kunt vinden voor minder dan $100 per persoon. Dus voordat je op zoek gaat naar de juiste instructeur en het juiste vaartuig, lees onze gids hieronder voor meer informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een dagcursus vaarbewijs.

Dagcursus vaarbewijs

Waar moet je op letten als je een rijopleiding voor overdag kiest?

In tegenstelling tot een meer traditionele rijopleiding waar u een week of langer achter het stuur zit, is een dagopleiding ontworpen voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met het besturen van boten. Veel bedrijven zullen een beginnerscursus aanbieden zonder voorafgaande ervaring op een vaartuig, maar dit is niet de beste optie voor iedereen. De ideale kandidaat voor een dagcursus zal iemand zijn die een boot vrij autonoom kan bedienen. Als je niet zeker weet of je klaar bent om de sprong te wagen, of als je wat advies wilt over waar je moet beginnen, lees dan verder.

Intensieve of beginnerscursus

Het belangrijkste om te overwegen is hoe lang de cursus duurt. Als de cursus bedoeld is voor mensen die zo snel mogelijk hun rijbewijs willen halen, kan het overkomen als een intensieve cursus, ook al wordt het als een beginnerscursus verkocht. Als een bedrijf zeer weinig ruimte heeft op hun cursus, hebben ze misschien geen tijd om u te helpen een zelfverzekerde bestuurder van een vaartuig te worden. En zelfs als dat wel het geval is, kan de cursus te kort zijn om alle vragen te kunnen stellen die beantwoord moeten worden, en om alle training te krijgen die je nodig zou hebben. Als u op zoek bent naar een korte cursus die intensief is, is dit misschien niet de juiste keuze voor u.

Een korte cursus is ideaal voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met het besturen van een boot en die zo snel mogelijk hun vaarbewijs willen halen. Als u echter een boot kunt bedienen en meer tijd nodig hebt, is de cursus misschien te kort en te intensief voor u om een autonoom bestuurder te worden.

Overdag avondcursus

Veel bedrijven bieden een avondcursus overdag aan. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent om uw bootdag na het werk te verlengen terwijl u een cursus volgt. Als je niet 's avonds hoeft te werken, zijn dagcursussen meestal alleen 's ochtends en 's middags beschikbaar. Echter, door het nemen van een dag 's avonds cursus, kunt u uw varen cursus te nemen in de avond, en nog wat tijd voor jezelf. Dit is vooral gunstig voor mensen die kinderen hebben, omdat ze dan hun kinderen naar de kinderopvang kunnen brengen en toch wat tijd voor zichzelf hebben. Avondcursussen zijn goedkoper dan dagcursussen, omdat de kans groter is dat ze tegen een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden, omdat ze plaatsvinden op een moment dat minder mensen een vaarcursus volgen.

Rijbewijs onder toezicht of zonder toezicht

Een andere belangrijke overweging bij het zoeken naar een dagcursus varen is of het onder toezicht of zonder toezicht is. Je denkt misschien dat dit geen overweging zou moeten zijn bij het kiezen van een cursus, maar dat is het wel.

Als je een cursus zonder toezicht volgt, dragen jij en de instructeur allebei een reddingsvest of een wetsuit. Dit is om ervoor te zorgen dat jullie beiden veilig blijven, en om je te helpen kalm te blijven. Je staat onder toezicht terwijl je op het water bent, en zelfs als je eenmaal op het droge bent. Dit geeft je de geruststelling dat iemand je in de gaten houdt en je zal helpen om zo snel mogelijk je brevet te halen.

Cursussen zonder toezicht zijn veel minder gereguleerd. In sommige staten bent u zelfs niet verplicht een reddingsvest te dragen als u een boot bestuurt. Dit is veel meer ontspannen, en veel minder gereguleerd dan een cursus onder toezicht. Aan de positieve kant, je bent niet het dragen van een reddingsvest, die kan helpen om het minder intimiderend voor de eerste keer chauffeurs.

Kun je online een vaarcursus volgen?

Als je de tijd en het geld hebt om een dagcursus te volgen, kun je overwegen om online een vaarcursus te volgen.

Dit is een geweldige optie als je een full-time baan hebt, of als je kinderen hebt die na schooltijd opgevangen moeten worden. Het is mogelijk om een aantal online cursussen te volgen, omdat je kunt leren in je eigen tempo, en op uw eigen schema. Online cursussen zijn ook geweldig voor mensen die moeite hebben om stil te zitten of hun gedachten van hun dagelijkse verantwoordelijkheden af te halen. U kunt een online cursus, of zelfs meerdere online cursussen, en nog steeds in staat zijn om vast te houden van een full-time baan.

Wat moet je dragen als je een vaarcursus volgt?

Als u een vaarcursus volgt, moet u schoenen met gesloten neuzen, een hoed en geschikte kleding dragen. Het is aan te raden antislipschoenen of -laarzen te dragen, omdat uw voeten dan veilig op het dek van de boot staan. U moet ook handschoenen of een reddingsvest dragen als u een boot bestuurt, want deze kunnen u helpen om veilig te zijn op het water.

Met wat voor soort boot moet je naar een vaarcursus?

Dit is een ander onderwerp dat zal worden bepaald door de cursus die u kiest. Sommige dagcursussen zullen een specifiek type boot hebben dat u moet nemen, terwijl anderen u elke boot zullen laten nemen die u wilt. Als je een cursus wilt volgen die een specifiek type boot vereist, kies die boot dan voordat je op zoek gaat naar een cursus. Aan de andere kant moet je nog steeds een boot kiezen voordat je op zoek gaat naar een cursus, zelfs als de cursus niet om een specifiek type boot vraagt.

Samenvatting

Voordat u op zoek gaat naar een vaarcursus, moet u eerst bepalen hoe lang het duurt om uw vaarbewijs te halen. Een vaarcursus die minder tijd en geld kost is beter dan een die langer duurt en meer kost. Vervolgens moet u nagaan welk type cursus het beste bij u past. Als u weinig of geen ervaring hebt met het besturen van een boot, is een intensieve cursus de beste optie. Als u zelfstandig een vaartuig kunt besturen, is een avondcursus overdag het beste. Ten slotte moet u nagaan welke voordelen u krijgt als u eenmaal uw vaarbewijs hebt.